Echipa
fondatori
Prin oameni, despre oameni. Dincolo de aparențe
Cristina Săracu a avut întotdeauna o viziune strategică ce poate fi rezumată cel mai bine prin cuvintele „prin oameni și despre oameni” – o abordare neconvențională care la începutul anilor ʹ90 nu căpătase încă termenii uzuali de astăzi (leadership, mentorat, coaching, etc.).
Cristina a dezvoltat cu abilitate echipe, branduri și companii și a integrat intuitiv principii de diversitate și incluziune în mediul organizațional – în vremuri în care discuțiile despre acest subiect nu existau nici măcar la nivel teoretic în mediul de business din România.
Unul dintre rolurile esențiale ale decidenților, crede Cristina, este acela de a le acorda oamenilor o șansă reală, știind să vadă dincolo de prezent și dincolo de aparențe, căutând să vadă ceea ce poate deveni omul pe care-l au în față și punându-i, apoi, la dispoziție toate instrumentele și resursele de care are nevoie pentru a reuși.
Carieră, freelancing și voluntariat
Ingineră de profesie şi absolventă a unui Executive MBA la Tiffin University (Ohio, USA), cu o carieră de peste 20 de ani în retail şi nu numai, Cristina a coordonat reprezentanța Podravka în regiune şi a contribuit activ la numeroase proiecte de business development.
În 2011, Cristina a renunțat la rolul de director general pentru a se implica într-o gamă diversă de proiecte organizaționale.
Diversitatea este un fapt, incluziunea este o alegere. Incluziune pe BUNE
După mulți ani de voluntariat, Cristina a conștientizat nevoia unui dialog onest şi deschis despre diversitate şi incluziune, despre echitate şi apartenență – procese vitale pentru orice tip de organizație, în special pentru a elabora și a implementa o strategie coerentă și de impact. În 2022, Cristina a fondat Incluziune pe BUNE și se implică activ în proiecte de consultanţă şi voluntariat, atât în zona organizațională, cât şi în zona educațională.
„Diversitatea este un fapt, incluziunea este o alegere” este convingerea care subliniază angajamentul Cristinei pentru promovarea unei schimbări de mentalitate esențiale pentru a echilibra dinamica din organizații și comunități și a construi societate și o lume incluzivă pe BUNE.
De profesie avocat, Mihaela Marcu – pe scurt „Miha”, pentru apropiați – este absolventă a Facultății de Drept din Timişoara, avocat în Baroului Timiş încă din 1998, acumulând între timp o vastă experiență în domeniu.
Fire autodidactă, dar și studentă eminentă, mereu curioasă, Mihaela este pasionată nu doar de justiție, ci și de sănătate și îngrijire personală, motiv pentru care în 2024 a absolvit cu succes programul de Master: Formularea și evaluarea produsului dermato-cosmetic, în cadrul Facultății de Farmacie din Timişoara.
Un pilon esențial a echipei Incluziune pe Bune, Mihaela este prima persoană la care mergem atunci când avem nevoie de un sfat juridic sau din sfera drepturilor omului, în care crede cu tărie. Mihaela este nelipsită de la toate evenimentele echipei, mereu pregătită să-i întâmpine pe ceilalți cu un zâmbet si o vorba bună.
IT-ist de profesie, Theodoros Poufinas este absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din Timişoara. Originar din Orșova, s-a mutat in Timişoara pentru studii și a decis să rămână aici, îndrăgostindu-se de oraș, de multiculturalitatea și diversitatea sa.
Cu o experiență de peste 8 ani în mediul corporatist, Theo împărtășește nu doar o pasiune pentru programare și gaming, ci și un puternic simț al egalității între oameni. Acesta este și motivul pentru care atunci când i s-a propus să fie parte din echipa Incluziune pe Bune, nu a ezitat nicio secundă, fiind conștient de nevoia stringentă de abordare a subiectului incluziunii, atât în organizații, cât și în viața de zi cu zi.
La fiecare eveniment, Theo este prezent pentru a da o mână de ajutor în ceea ce privește organizarea și logistica, gândirea tehnică și atenția lui la detalii contribuind la buna desfășurare a proiectelor noastre.