• Incluziune pe BUNE
  • contact@incluziunepebune.ro

incluziune

De ce vorbim despre incluziune?

În societate diversitatea este o realitate, dar incluziunea este o ALEGERE

Ce înseamnă INCLUZIUNE? Este răspunsul fiecăruia dintre noi la Diversitate, prin acțiunile noastre şi prin comportamentul nostru.

Este un răspuns individual, dar acțiunile noastre însumate dau şi un răspuns colectiv – de susținere sau de respingere … sau pur şi simplu neutru.

Imaginați-vă o axa a numerelor pe care minus infinit înseamnă RESPINGERE, zero înseamnă NEUTRU şi plus infinit înseamnă SUSTINERE, a fi aliat al unei comunități.

De ce să ne pese? Sau cum spun americanii What’s in it for me?

La ce-mi folosește mie o organizație incluzivă?

Conform unui studiu McKinsey echipele inclusive sunt cu 19% mai creative, de asemenea cercetarea măsoară creșteri importante în multe zone cu impact în rezultatul final.

Să ne întoarcem la fiecare dintre noi: cât de simplu este să lucrăm ȋntr-un mediu în care avem bariere reale sau ȋntr-un mediu ostil?

Ne putem face fiecare jobul la maximul de potențial?

Vă imaginați că pentru o persoană în fotoliu rulant o simplă bordură poate fi un obstacol major, să nu mai vorbim despre câteva trepte (fără rampă desigur sau cu o rampă imposibil de urcat)

Ostilitate înseamnă şi microagresiune, acele glume care de fapt rănesc apartenenta unui coleg la o minoritate

Cum ne atingem fiecare obiectivele? De obicei: ÎMPREUNĂ, ne place sau nu suntem interdependenți, conectați, lucrăm împreună sau pur şi simplu relaționăm cu cei din jur in diverse momente.