• Incluziune pe BUNE
  • contact@incluziunepebune.ro

de ce

Conceptul Incluziune pe BUNE a apărut ca un răspuns la întrebările pe care le-am tot auzit ȋn ultimii ani:
„Ce putem face? Ce pot să fac eu? Cum adică să fim incluzivi, noi nu discriminăm pe nimeni? Ce e şi cu minoritățile astea?”…
Discriminarea nu apare neapărat ca un act intenționat, premeditat, ci mai degrabă ca o formă de nepăsare, de încurajare tacită – atunci când nu reacționam ȋn nici un fel la orice formă de tratament diferențiat, agresiv, injust. Acest comportament evoluează de la glumele aparent inocente (dar ofensatoare pentru persoana sau o minoritate) şi se transforma ȋn situații de criză cu impact major atât asupra persoanei, cât şi asupra organizației.

De ce vorbim despre incluziune ȋn organizații?
În primul rând pentru că discriminarea apare atunci când nici măcar nu încercăm să abordăm subiectul incluziunii, nu vorbim despre asta, ca şi cum nu există, nu contează pentru noi.
De obicei nu avem nici un plan ȋn implementare – nu e o prioritate, nu există acțiuni concrete, nimic despre „De ce/Ce/Cum/Când” abordăm incluziunea la nivel organizațional.

Am lansat conceptul Incluziune pe BUNE ca un răspuns concret la întrebările: „De ce/Ce/Cum/Când”?

Ne propunem să fim un partener de încredere pentru cei care vor să dezvolte coerent, onest strategii şi proiecte de impact la nivel organizațional.

Ne propunem să facem auzite nevoile comunităților expuse frecvent la tratament discriminator, să oferim sprijin, să fim parte a schimbării.