• Incluziune pe BUNE
  • contact@incluziunepebune.ro

Cristina Săracu

Istoria profesională a Cristinei Săracu este despre o viziune strategica prin oameni şi despre oameni, aceasta fiind o abordare neconvențională care la începutul anilor ʹ90 nu căpătase încă termenii uzuali de astăzi (leadership, mentorat, coaching … ).

A dezvoltat echipe, branduri şi companii, a implementat intuitiv principii de diversitate și incluziune organizațională –  în vremurile în care nu exista nici măcar la nivel teoretic o discuție despre acest subiect în mediul de business din România.

Consideră ca unul dintre rolurile majore ale decidentului este să dea o șansă reală şi să vadă dincolo de ceea ce este astăzi persoana de la interviu, să încerce să „vadă” ce poate deveni. Şi nu în ultimul rând, să-l ajuți, să-l înveți, să-i pui la dispoziție toate instrumentele pentru a reuși. 

Inginer de profesie, dar şi absolventă a unui Executive MBA la Tiffin University (Ohio, USA) – cu o carieră de peste 20 de ani în retail şi nu numai, a coordonat reprezentanța Podravka în regiune şi a contribuit activ la alte proiecte de business development.

În 2011 a renunțat la rolul de director general, dar şi la ideea de a fi angajat, devenind freelancer – dezvoltând de atunci proiecte foarte diverse în zona de comercial (vânzări, marketing, branding, logistica), în zona organizațională (headhunting, mentorat, facilitare, diagnoză, strategie şi implementare), cât şi alte tipuri de proiecte.

Voluntar de foarte mulți ani, a conștientizat nevoia unui dialog onest şi deschis despre diversitate şi incluziune, despre echitate şi apartenență – proces absolut necesar în orice tip de organizație, mai ales din perspectiva unei strategii coerente şi aplicate. Acum se implică în proiecte de consultanţă şi voluntariat, atât în zona organizațională, cât şi în zona educațională.

Diversitatea este un fapt, incluziunea este o alegere – este o șansă pe care o dăm schimbării de mentalitate fără de care nu vom putea echilibra dinamica organizațională.

Linkedin